365 nachten thuis proefslapen - "Niet Goed = Geld Terug"

Uitproberen in uw eigen slaapkamer. Exclusief bij LivingComfort. Meer info

Wat is een matras nu eigenlijk?

Elk matras heeft andere eigenschappen en ook ieder persoon is anders. Nu is het belangrijk dat u kiest voor matras eigenschappen die passen bij uw persoonlijke situatie.

Lighouding, gewicht en lengte

Ieder persoon prefereert een manier een van slapen. De ene persoon slaapt op zijn buik, de ander weer op zijn rug of zij.  Belangrijk in de aanschaf van een nieuw matras is dat u van uzelf weet wat uw favoriete slaaphouding is. We kunnen de verschillende slaaphoudingen onderverdelen in drie typen:

  • Rugslaper: Slapen op de rug wordt als de meest ideale slaaphouding gezien. Uw lichaamsgewicht wordt verdeeld over het hele matras en u krijgt ondersteuning op de plekken waar uw lichaam dit nodig heeft. Deze slaaphouding wordt als de meest ideale gezien wanneer u nek- en rugklachten wil voorkomen. 
  • Zijslaper: Het grootste deel van de mensen slaapt op zijn of haar zij. Om klachten bij zijslapen te voorkomen is het belangrijk dat de ruggenwervel ondersteund wordt en recht komt te liggen. Een drukverlagend en ondersteunend matras kan voor zijslapers  oplossing bieden. Let ook op dat u als zijslaper kiest voor een breed matras. Immers ligt u veelal in een houding met opgetrokken knieën waardoor meer ruimte in bed wordt ingenomen.
  • Buikslaper: Buikslapers hebben het meeste kans op en last van lichamelijke klachten door het slapen. Dit komt doordat de onderrug eigenlijk te hol ligt tijdens het slapen. Door deze holling trekt vaak ook de nek krom tijdens het slapen. Ons advies luidt om een wat harder drukverlagend matras te kiezen indien u een buikslaper bent.

Ook uw gewicht speelt een invloed bij het kopen van het juiste matras. Weegt u meer dan 110 kilogram? Dan raden we altijd aan om te kiezen voor een hardere variant, weegt u minder dan 50 kilogram? Dan raden we aan om te kiezen voor een zachter type matras. De LivingComfort Excellence Pocketveren en Energy+ matrassen zijn verkrijgbaar in beide uitvoeringen. U bepaalt de gewenste stevigheid van het matras, samen met onze online adviseur, altijd pas na uw bestelling.

Houdt ook altijd in de gaten dat u in ieder geval een matraslengte kiest die zo'n 20 centimeter langer is dan uzelf.

Vorige Volgende

Matras Keuzehulp

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
TotalFit logo 
Living Comfort Excellence Pocketveren matrasBeste Prijs / Kwaliteit
Van: € 349,-
Nu v.a.
€ 189,-
energy+ matras logo  Energy+ NASA
traagschuim matras
Uitstekend 2992 beoordelingen


POPULAIRE KEUZE
ACTIE
Nu al vanaf:
€ 199,-
mediactive logo  MediActive NASA traagschuim matras
Uitstekend 2992 beoordelingen


Aanbevolen door Orthopeden
Medisch Matras
al vanaf:
€ 249,-

Laat uw e-mailadres achter en ontvang gratis het e-book 'Slaap om te leven'

Verplichte velden