Plaats uw bestelling

Kies uw formaat

Kies uw aantal

LivingComfort SleepProtector ⓘ

ClimaBest BabyMatras

BlueFlex Traagschuim UltraComfort

 • Drukverlagende werking 
 • Vermindert de kans op afplatting

Het ClimaBest BabyMatras is standaard uitgerust met een BlueFlex UltraComfort traagschuim toplaag. Het BlueFlex traagschuim zorgt voor een optimale drukverlagende werking op het lichaam en hoofdje van je baby. Je baby zakt hierdoor een klein beetje weg in het matras en krijgt een volledige ondersteuning van het lijfje. Zo worden drukpunten op hoofd, nek en heupen voorkomen.

Houdt rekening met de voorkeursligging van je baby

In de eerste levensfase van je baby zijn de fontanellen waarin de hersenen zich bevinden nog week. Het vormen van de schedel en het uitharden hiervan vindt nog plaats. Hierdoor moet je rekening houden met een eventuele voorkeursligging van je baby. Een voorkeursligging op bijvoorbeeld de linkerzijde van het hoofdje kan zorgen voor afplatting van de schedel aan deze zijde. Belangrijk is om je baby met enige frequentie te laten wisselen van lighouding in het bedje.

BlueFlex UltraComfort verkleint de kans op afplatting

Met de BlueFlex UltraComfort traagschuim toplaag wordt de kans op afplatting van het hoofdje verkleint. Dit dankzij de verminderde druk op het hoofdje dankzij de drukverlagende werking van het BlueFlex traagschuim.

Bekijk de video over Blueflex®


ClimaSafe: Een veilige nachtrust dankzij de Cairfull Technologie

Het ClimaBest BabyMatras + Protector is voorzien van de unieke Cairfull®  3D-technologie. Een veilige en droge slaapomgeving voor jouw baby is het resultaat. 

 • De unieke Cairfull 3D-structuur zorgt voor een ademende werking 
 • Optimale ventilatie zorgt voor een maximale vochtverwerking

De ClimaBest Protector rondom het ClimaBest BabyMatras is voorzien van een dunne luchtdoorlatende Cairfull 3D-laag. Het resultaat van jarenlang onderzoek door innovatieve textielfabrikanten welke jouw baby voorzien van een veilige slaapomgeving.

Helpt verstikking voorkomen

Jouw baby gaat na enkele weken zichzelf omdraaien en zal niet langer enkel op de rug blijven liggen. Tijdens het draaien in bed zal je baby ook kunnen gaan buikslapen. Waarbij het gezichtje in het matrasje terecht kan komen en doorademen wordt vermoeilijkt. De luchtdoorlatende Cairfull 3D-structuur zorgt voor een ademende werking. Hierdoor wordt het voor jou baby gemakkelijker om door te ademen zodra deze in de buikligging komt.

Optimale ventilatie

Bij elke beweging die jouw baby maakt blijft de 3D-structuur van het Cairfull intact en kan de lucht door de bovenlaag blijven circuleren. Zo wordt een maximaal ventilerend vermogen behaald en blijft de slaaptemperatuur van jouw baby beter gewaarborgd.

ClimaFresh: De optimale slaaptemperatuur voor jouw baby

 • Superieure ventilatie 
 • Optimale vochtafvoer
 • Perfecte warmteregulatie

Het ClimaBest BabyMatras wordt geleverd inclusief de unieke ClimaBest Protector voorzien van de revolutionaire Adaptive® technologie. Deze baanbrekende technologie versnelt de afvoer van het lichaamsvocht en verzorgt de afkoeling van de slaapomgeving. Hierdoor is vochtvrij en verkoelend slapen voor jouw baby een feit.

De optimale slaaptemperatuur voor jouw baby

De optimale temperatuur van jouw baby dient tussen de 36,5 en 37,5 graden Celsius te liggen. Zeker in de eerste dagen ben je nog constant aan het temperaturen en aan het zoeken naar de juiste aankleding van jouw baby in bed. Mutsje op of af, een slaapzakje aan, de juiste temperatuur in de slaapkamer, en wel of geen gebruik van een dekbedje zijn hierin het belangrijkste. 

De optimale slaaptemperatuur voor jouw baby

De optimale temperatuur van jouw baby dient tussen de 36,5 en 37,5 graden Celsius te liggen. Zeker in de eerste dagen ben je nog constant aan het temperaturen en aan het zoeken naar de juiste aankleding van jouw baby in bed. Mutsje op of af, een slaapzakje aan, de juiste temperatuur in de slaapkamer, en wel of geen gebruik van een dekbedje zijn hierin het belangrijkste. 

Warmteregulatie

Het bedje mag zeker geen storende factor vormen in het bereiken van de ideale slaaptemperatuur voor jouw baby. Door de ventilerende luchtlaag, waarvoor de Adaptive technologie in de ClimaBest Protector zorgt, zal de temperatuur in het bedje van jouw baby gelijkmatig worden verspreid over het volledige slaapoppervlak. De warmte beperkt zich dus niet tot de ligplaats alleen. Daardoor wordt de nachtrust van jouw baby minder verstoord door temperatuurschommelingen.

Bekijk de video over Adaptive®


ClimaHealth: Jouw baby veilig voor huisstofmijt en allergieverwekkers

 • Purotex®: 100% anti-allergisch  
 • Beschermt je baby tegen de vorming van astma

Van de huisstofmijt zelf heeft je baby niets te vrezen. Hoewel het misschien een angstaanjagende gedachte is, maar op een beetje babymatras leven toch al gauw 1 miljoen huisstofmijten.

40% van alle Westerse jongeren heeft huisstofmijtallergie

Schadelijk voor de gezondheid van je baby zijn de uitwerpselen van de huisstofmijt. Deze uitwerpselen liggen aan de basis van de huisstofmijtallergie. In de jaren 50 van de vorige eeuw leed slechts 5% van de volwassen Westerse bevolking aan een vorm van huisstofmijt allergie. Inmiddels is dit aantal opgelopen tot ongeveer 30%. Bij baby's en jongeren bedraagt dit percentage zelfs al 40%. Een volledig anti-allergisch babymatras is zeker geen overbodige luxe meer.

Symptomen

Indien een babymatrasje niet 100% anti-allergisch beschermt, loopt je baby een gerede kans met de volgende fysieke ongemakken te worden geconfronteerd: jeukende ogen, een verstopte neus, een loopneus, huiduitslag of ademhalingsproblemen. Er is dan sprake van huisstofmijtallergie. Deze klachten verergeren meestal wanneer je baby in bed ligt. Van een ongestoorde nachtrust is dan vaak geen sprake meer. Uiteindelijk kan een huisstofmijtallergie zelfs leiden tot astma.

Voorkomen is beter dan genezen

Het ClimaBest BabyMatras + ClimaBest Protector, een losse allergeendichte matrasbeschermer, is behandelt met Purotex®. Door middel van actieve probiotica wordt ruim 89% van de allergie veroorzakende elementen uit het ClimaBest BabyMatras verwijdert.  Daarnaast kan de beschermer worden gewassen in de wasmachine waardoor achterblijvende uitwerpselen direct de ClimaBest Protector verlaten. 

Bekijk de video over Purotex®


ClimaClean: Plasbestendig en makkelijk wasbaar

 • Geen gedoe: makkelijk wasbaar
 • Ideale oplossing voor het opvangen van spuug en plas
 • Altijd een schoon, fris en hygiënisch babymatras

ClimaBest Protector 

Het ClimaBest BabyMatras is standaard uitgerust met een luxe DreamLoft matrashoes. De ClimaBest Protector is een natuurlijke matrasbeschermer die o.a. zorgt voor een anti-huisstofmijt werking en allergeenvrije slaapomgeving. De ClimaBest Protector kan gemakkelijk in de wasmachine gereinigd worden tot 40 graden Celsius en beschermt het matras dankzij de gesloten Protective onderlaag tegen spuug en plas. Zo slaapt je baby op het ClimaBest BabyMatras altijd schoon en hygiënisch.

Let op! De ClimaBest Protector gebruik je niet als vervanger van een regulier (hoes)lakentje. Tevens is het in het gebruik makkelijk om een hydrofieldoek te gebruiken onder het hoofdje van de baby. Hiermee vang je het grootste deel van het spuug al op.

Jeannette Struijk
Product Expert Tilburg

Altijd 365 nachten thuis proefslapen

Op al onze producten gaat u altijd eerst 365 nachten gratis proefslapen. Niet goed = Geld terug. Meer info

Specificaties

Matras ClimaBest Babymatras, geschikt voor ledikantjes
Matrashoogte 10 cm
Opbouw Comfortschuim kern + BlueFlex traagschuim toplaag
Indeling matraskern 8 cm comfortschuim (SG30), hoogwaardig T-28130 Polyether
Toplaag 1 cm BlueFlex UltraComfort traagschuim SG50
Geschikt voor bedbodem Ledikant
Matras keerbaar Nee
Maximaal belastbaar gewicht 40 kg
Anti-allergisch Ja
Matrastijk Dreamloft matrashoes
Materiaal tijk Polyesther
Afritsbare tijk Ja, met rits rondom
Wasvoorschrift tijk Wasmachine tot 40 graden Celsius
Kleur tijk Wit
Matrasverpakking All Protect matrasverpakking
Levensduur 10 jaar, bij normaal gebruik en onderhoud
Garantie 10 jaar volledig, zonder afschrijving
Land van herkomst Nederland
ClimaBest Protector Inclusief bij het ClimaBest BabyMatras
Wasvoorschrift ClimaBest Protector Wasmachine tot 40 graden Celsius

"Een babymatrasje moet goed ademend en wasbaar zijn, dit is erg belangrijk voor de ventilatie en hygiëne van je baby. "

Amanda Visser
Product Expert Breda

ClimaBest beoordelingen op Trustpilot

Actieprijs: ClimaBest BabyMatras 60x120 al v.a. € 159,-

Bestel direct

Plaats uw bestelling

ClimaBest BabyMatras
ClimaBest BabyMatras

Van € 299,-

Voor € 199,-

Kies uw formaat

Kies uw aantal

LivingComfort SleepProtector ⓘ

ClimaBest BabyMatras